DRHE Bál

Újra feladatom van. Kiakasztó… De mégis mi? Na, ez egy fogas kérdés. Nem nehéz, de elég fontos. 
Itthon, a Symphonia Étteremben, reggel óta folyt a készülődés. A végeredmény: pompásan előkészített asztalok, a bárpult feltöltve, finom falatok a vacsorához és a táncparkett is kifényesítve várta a táncos lábú vendégsereget. Egy szóval minden készen állt a bulihoz! 
Az első vendégek este hat óra körül érkeztek, akik a szívélyes fogadóbizottsággal találkoztak először. Ezt követően rögtön igénybe is vették a szolgáltatásaimat. Hölgyek és urak kivétel nélkül elegánsan, egy jeles eseményhez méltóan jelentek meg. Véleményem szerint, igazán kitettek magukért! Egyre többen és többen érkeztek, majd fél kilenc tájékán az est házigazdája, Fekete Teodóra nyitotta meg a bált, majd átadta a szót Rektor Úrnak, aki azt mondta: „mindennek megvan a maga ideje az ég alatt: a vizsgaidőszaknak, a szorgalmi időszaknak, így most a felhőtlen szórakozásnak is.” A Szenior Úr is köszöntötte a bálozókat, megköszönte a Bálszervező Bizottságnak a munkáját, majd átadta a bálból befolyt összeget a Dorcas Segélyszervezetnek, ezzel is segítve a hátrányos helyzetű gyerekek táborozását. A kezdetleges hangulatért felelős volt Benk Dénes humorista, akinek a poénjain jóízűen és őszintén nevetett a hallgatóság. Tapsvihar nem maradt el. A soron levő „programpont” pedig a vacsora volt. A levesektől, a különböző ínyenc falatokon keresztül egészen a desszertpiramisig mindent meg lehetett találni a svédasztalon. Ínycsiklandozó. 

A vacsora után mozgolódásra lettem figyelmes. Fiatal hölgyek egy rövid időre eltűntek, majd szebbnél szebb ruhákban tűntek fel újra, és szmokingos úriemberek szegődtek melléjük. Következett a nyitótánc. Egy színvonalas, magával ragadó bécsi keringőt adtak elő, amit Balázs Anita tanított be, fűszerezve egy flashmobbal, amiben mások is részt vehettek. 
Dj Micu volt az est további hangulatáért felelős. Ténylegesen jött is a „Buli buli szombat este” és hívta az addig helyüket elfoglaló hölgyeket és urakat mulatozni. 
Fergeteges parti és nagyon jó hangulat alakult ki az étteremben, a közel 180 fővel, akik diákok, az egyetem oktatói és dolgozói, illetve külsős vendégek voltak. Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke is megtisztelte a bált jelenlétével.  
A mulatságot, az éjfélkor kezdődő tombolahúzás szakította félbe, amit végig nagy izgalom kísért, mert a rengeteg értékes felajánlásból mindenki részesülni akart. Sajnos a szerencse az forgandó. A fődíj kihúzása után, ami a Mazsola Autósiskola által felajánlott KRESZ oktatás volt, fény derült a Love-box” tartalmának szerencsés párjára is. Az este folyamán egy játékban lehetett részt venni, és a kihúzott nyertespár egy, a Csokonai Étterem által felajánlott utalványt kapták. Ezt követően ismét a táncparkett került a középpontba és kitört a debreceni limbóláz is, ahol mindenkinek sikerült átbújni a léc alatt. 
Idővel egyre többen vették le rólam a kabátjukat és távoztak még vidámabb arcokkal, mint ahogy érkeztek. Hmm, a jókedv és derű elhagyta a házat és csak egy üres táncparkettet hagyott maga mögött. Az este folyamán pedig megannyi örömteli pillanatnak lehettem ,,szemtanúja”, ami remélem, hogy jövőre csak megismétlődik egy hasonlóan fenomenális partin! 
Üdvözlettel: a Fogas

Galéria