Mese, mese mátka

A meséken felnövő gyermek fantáziavilága gazdagabb, jobb az empátiás készsége, magabiztosabban fogalmaz és bátrabban él a világban. „A mese és a gyerek” a központi témája az április 24-ei tehetség napnak. A szakmai napon kilenc egyetem tanító jelöltjei mérik össze tudásukat, bemutatják, hogyan lehet egy-egy mesét feldolgozni tanórán. A gyakorlati munka mellet szakemberek előadásait is hallgathatják a résztvevők. A tréningen való részvételért a pedagógusok tanúsítványt kapnak.

 

A Felnőttképzési Központ, a Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék, valamint a Pedagógiai és Pszichológiai tanszék közös szakmai napján elméleti előadásokat hallgathatnak az érdeklődők a mese személyiségfejlesztő hatásáról.

Minden mese az életünkről szól. A mesében minden mi vagyunk”- vallja Kádár Annamária pszichológus, meseterapeuta, akinek gondolatait élőszóban is meghallgathatják a Mese és a gyermek című előadásra érkező pedagógusok és tanítóképzős hallgatók.

Gajdóné Gődény Andrea a mesefeldolgozás tantárgy-pedagógiájában bemutatja a ráhangolás/jelentésteremtés/reflektálás fázisaiban alkalmazható módszereket, a Papírszínházban rejlő lehetőségeket, valamint a kreatív írás és a mesefeldolgozás összefüggéseit. Koósné Sinkó Judit vezetésével egy konkrét szöveg feldolgozása során ismerkednek meg az előadás résztvevői a drámapedagógiai és élménypedagógiai elemekkel.

 

 

Jelentkezési lap itt!