Díszdoktoravató

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem szeretettel meghívja Önt 2017. november 30-án 11 órától REFORMÁCIÓ AZ ARANY-EMLÉKÉV TÜKRÉBEN. Ember, művelődés és tudomány kapcsolatának változásai címmel megrendezésre kerülő, DÍSZDOKTORAVATÁSSAL egybekötött szimpóziumra és a kapcsolódó programokra.

Helyszín: Díszterem
Az egyetem díszdoktorrá avatja Dr. Buzogány Dezső református lelkipásztort, kolozsvári egyetemi tanárt.
...

Ünnepi Kollégiumi Közgyűlés

A Debreceni Református Kollégium 2017. november 25-én 10 órától tartja éves rendes közgyűlését, melynek keretében hálát adunk Istennek a debreceni református iskolahálózat megújítását célzó beruházási program eredményes lezárásáért.
Ünnepségünket megtiszteli jelenlétével és köszöntőjével Áder János köztársasági elnök úr.

Erre az alkalomra szeretettel hívjuk és várjuk intézményünk minden dolgozóját, hallgatóját.

Neveléstörténeti vetélkedő

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Kölcsey Ferenc Tanítóképzési Intézetének Pedagógiai és Pszichológiai Tanszéke Neveléstörténeti vetélkedőt rendez 2017. november 29-én 14 órától a 237-es teremben.
A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tanítási Verseny

A Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék tanítási versenyt hirdet a DRHE 3. és 4. évfolyamos, pedagógusdiplomával nem rendelkező tanító szakos hallgatói számára.

A verseny témája: mesefeldolgozás

További információk

A verseny menete:

1.    forduló

Óratervezet beadása: a Három kívánság című szöveg óratervezetének elkészítése a szükséges anyagok (diák, szókártyák, képek, feladatlapok; stb.) csatolásával. 
    A szöveg letölthető a 2. osztályos OFI-s tankönyvből (Olvasókönyv, I. kötet, 90. o.).
            
A beadás módja: papír alapon vagy...

Látogatás a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyháznál

Egyetemünk két tanára Dr. Gonda László és Dr. Németh Áron  2017. november 3–5. között látogatást tett a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyháznál. Oktatóink a helyi Nőszövetség által a reformáció 500. évfordulója alkalmából   szervezett konferencián  vettek részt Kórógyon.  Németh Áron előadásaiban a XVI. századi magyar  protestáns zsinatokon keresztül mutatta be a magyar reformáció kezdeteit és Benczédi Székely István reformátor munkásságát ismertette, Gonda László pedig a reformáció és a misszió kérdéséről osztotta meg röviden gondolatait.  Vasárnap Németh Áron igehirdetési szol...

XXVI. Országos Szendrei János Matematikaverseny

Egyetemünk tanító szakos csapata hetedik helyezést ért el a 2017. november 10-12. között Győrben megrendezett, XXVI. Országos Szendrei János Matematika Feladatmegoldó Versenyen.
 
A csapat tagjai:

Csernik Krisztina (2. évfolyam)
Horváth Melinda (2. évfolyam)
Kovács Márta Réka (2. évfolyam)
Smidróczki Nikoletta (3. évfolyam)
 
A hallgatókat T. Nagy Judit készítette fel a versenyre.

"Kutatnék, de hogyan?" c. kutatásmódszertani kurzus

A DRHE Tudományos Diákköri Tanácsa minden érdeklődőt szeretettel vár a "Kutatnék, de hogyan?" c. kutatásmódszertani kurzus 2. blokkjára. Időpont: 2017. november 17.,12:15. Helyszín: Szenci Molnár Albert teremben.

BÖLCSKEI GUSZTÁV: Krisztus világossága. Tanulmányok, igehirdetések, meditációk.

"Krisztus világossága" címmel jelent meg dr. Bölcskei Gusztáv gyűjteményes kötete, melyet 65. születésnapja alkalmából állított össze és adott ki a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. A könyv a püspök-professzor tudományos előadásaiból, igehirdetéseiből és meditációiból kínál gazdag válogatást: szeretettel ajánljuk azt a rendszeres teológia szerelmeseinek és a tartalmas igei szolgálatra vágyóknak egyaránt. 
A mű az Acta. Debreceni teológiai tanulmányos sorozat 9. köteteként jelent meg, szerkesztette: Kustár Zoltán és Kovács Krisztián....

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára