Jelentkezz hitéleti szakjainkra!

2018. február 28-ig szeretettel várja a Debreceni Református Hittudományi Egyetem leendő hitéleti szakos hallgatóit!

Szakirányú továbbképzési szakok nem csak pedagógusoknak

A DRHE Felnőttképzési Központja a 2018/2019. tanévben is várja a jelentkezőket szakirányú továbbképzéseire. A Fejlesztőpedagógus, Drámapedagógus, Múzeumpedagógus, Pedagógus szakvizsga, Roma társadalomismeret és Szabadidősport-szervező képzéseinket pedagógusoknak, a Biblioterápia, Család- és gyermekvédelem, Rendezvényszervező, valamint Szocioterápiás eljárások képzéseinket bölcsészettudomány, hitéleti, művészeti, társadalomtudományi vagy természettudományi képzési területen diplomával rendelkezőknek ajánljuk.
Jelentkezni folyamatosan lehet 2018. augusztus 21-ig a mellékelt jelentkezési lapon.
Érdeklődni lehet: 
DRHE Felnőttképzési Központ             
4026 Debrecen, Kálvin tér 16. fsz. 30.
+36-52-518560, +36-52-518562

DRHE Bál

Újra feladatom van. Kiakasztó… De mégis mi? Na, ez egy fogas kérdés. Nem nehéz, de elég fontos. 
Itthon, a Symphonia Étteremben, reggel óta folyt a készülődés. A végeredmény: pompásan előkészített asztalok, a bárpult feltöltve, finom falatok a vacsorához és a táncparkett is kifényesítve várta a táncos lábú vendégsereget. Egy szóval minden készen állt a bulihoz! 
Az első vendégek este hat óra körül érkeztek, akik a szívélyes fogadóbizottsággal találkoztak először. Ezt követően rögtön igénybe is vették a szolgáltatásaimat. Hölgyek és urak kivétel nélkül elegánsan, egy jeles eseményhez méltóan jelentek meg. Véleményem szerint, igazán kitettek magukért! Egyre többen és többen érkeztek, majd fél kilenc tájékán az est házigazdája, Fekete Teodóra nyitotta meg a bált, majd átadta a szót Rektor Úrnak, aki azt mondta: „mindennek megvan a maga ideje az ég alatt: a vizsgaidőszaknak, a szorgalmi időszaknak, így most a felhőtlen szórakozásnak is.” A Szenior Úr is köszöntötte a bálozókat, megköszönte a Bálszervező Bizottságnak a munkáját, majd átadta a bálból befolyt összeget a Dorcas Segélyszervezetnek, ezzel is segítve a hátrányos helyzetű gyerekek táborozását. A kezdetleges hangulatért felelős volt Benk Dénes humorista, akinek a poénjain jóízűen és őszintén nevetett a hallgatóság. Tapsvihar nem maradt el. A soron levő „programpont” pedig a vacsora volt. A levesektől, a különböző ínyenc falatokon keresztül egészen a desszertpiramisig mindent meg lehetett találni a svédasztalon. Ínycsiklandozó. 

Millenniumi nemzedék: jel, kultúra, kommunikáció című előadás

A Felnőttképzési Központ szakmai napjainak keretében 2018. március 3-án 10.00 kezdettel Dr. Balázs Géza az ELTE Mai Magyar Nyelvi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára tart előadást Millenniumi nemzedék: jel, kultúra, kommunikáció címmel a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. A rendezvényre szeretettel várjuk nem csak a pedagógusokat, de az érdeklődő szülőket is. A résztvevő pedagógusoknak öt óra szakmai továbbképzésről tanúsítványt állítunk ki.

A Közművelődési és Sportbizottság pályázati kiírása

A DRHE Közművelődési és Sportbizottsága pályázatot hirdet a 2017/18-as tanév tavaszi félévére a hallgatói közművelődési és sport normatíva felhasználására.
Pályázni csak a mellékelt űrlap kitöltésével lehet!

Bütösi János: Odaszánt élet - könyvbemutató

A Bütösi Missziói Alapítvány Kuratóriuma tisztelettel és szeretettel hívja és várja 2018. február 26-án 14 órakor a Kollégium Kistanácstermébe a Bütösi János igehirdetéseiből összeállított kötet ünnepélyes bemutatójára.

Posticum – lelkünk hátsó bejárata

Egyetemünk diáksága a tavaszi félév megkezdése előtt csendes napokon vett részt február 3-4-ig. Ebben a szemeszterben a helyszínt Nagyvárad szolgáltatta a programokhoz. Kabai Kitti, negyedéves teológus-lelkész szakos hallgató cikke:

Akadémiai istentiszteletek

Akadémiai istentiszteletek rendje a 2017/18-as tanév tavaszi szemeszterében

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára