Állásajánlatok

A Matematika és Informatika Tanszék tanszékvezetői tisztségérére, és főiskolai tanári álláshelyére, az Idegen Nyelvi Tanszék egyetemi docensi álláshelyére valamint a Pedagógia és Pszichológia Tanszék főiskolai docensi álláshelyére lehet pályázatokat benyújtani. 

Mese, mese mátka

A meséken felnövő gyermek fantáziavilága gazdagabb, jobb az empátiás készsége, magabiztosabban fogalmaz és bátrabban él a világban. „A mese és a gyerek” a központi témája az április 24-ei tehetség napnak. A szakmai napon kilenc egyetem tanító jelöltjei mérik össze tudásukat, bemutatják, hogyan lehet egy-egy mesét feldolgozni tanórán. A gyakorlati munka mellet szakemberek előadásait is hallgathatják a résztvevők. A tréningen való részvételért a pedagógusok tanúsítványt kapnak.

Jelentkezz DOKTORI KÉPZÉSRE

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Doktori Iskolája felvételt hirdet a 2018/2019. tanévre nappali és levelező tagozatra.
A jelentkezés határideje 2018. április 30. 
További információk

"A művészetnek etikusnak kell lennie"

Mitől nemzeti a művészet? Ezzel a címmel tartott előadást Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Szenior Akadémiáján. A képzés célja, hogy frissítsék, bővítsék az 50 év feletti korosztály ismereteit.

Tehetségnap 2018

A DRHE Tudományos Diákköri Tanácsa minden érdeklődőt szeretettel vár a Tehetségnap programjaira 2018. április 24-én. Délelőtt 11 órától intézményi TDK-konferenciát rendeznek, délután 14 órától pedig szakemberek tartanak plenáris előadást.

Holland énekegyüttes hangversenye

A hónap utolsó vasárnapján, április 29-én 19 órakor a Kollégium Dísztermében ad rövid tavaszi hangversenyt a Musica Vocalis elnevezésű, 21 főből álló holland énekegyüttes.

 

„Az egyháznak meg kell őrizni függetlenségét”

Tudományos konferencián emlékeztek Karl Barth, Varga Zsigmond és Czövek Lajos munkásságára. Az évfordulós emlékezések mellett az egyetem oktatói a különböző szakterületek eredményeit mutatták be.

 

"Mi mind Isten szeretett gyermekei vagyunk"

Országos Cigánymissziós Találkozót és Imanapot tartottak április elején. Az alkalomról Papp Imola teológus-lelkész hallgató írt személyes beszámolót. 

            

   

 

 

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára