Németh Áron doktori védése

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Doktori Tanácsa nevében meghirdetem NÉMETH ÁRON református lelkész doktori dolgozata nyilvános védésének időpontját, melyet a Doktori Bizottság 2015. április 20-án, hétfő délután 14 órára tűzött ki. 
A nyilvános disputa helye a Kálvin-terem.
A disszertáció címe: „KIRÁLYOK ZSOLTÁRA, ZSOLTÁROK KIRÁLYA”. A 72. zsoltár előállása és teológiája a Zsoltárok könyve redakciójának tükrében. 
A disszertáció megtekinthető a DRHE központi könyvtárában.
Az alkalomra minden érdeklődőt szeretettel várunk.
 
Dr. Gaál Botond
egyetemi tanár
a Doktori Vizsgabizottság elnöke

A Felnőttképzési Központ képzései a 2015/16-os tanév 1. félévére

A DRHE Felnőttképzési Központ akkreditált továbbképzései a 2015/16-os tanév 1. félévére megtekinthetők a csatolt dokumentumban.

Helyesírási verseny

A DRHE Magyar nyelvi és irodalmi tanszéke meghirdeti a tanító szakos hallgatók országos helyesírási versenyének házi fordulóját. A verseny tollbamondásból és helyesírási tesztből áll.
 

Versmondó verseny eredménye

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Magyar nyelvi és irodalmi tanszéke által rendezett versmondó verseny helyezettjei:

1. Vadász Anita
2. Nagy Debóra
3. Szabó Annamária

Szeretettel gratulálunk!

Exodus '51 dokumentumfilm bemutató

Csütörtök délután 17 órától szeretettel várunk mindenkit az Exodus '51 című dokumentumfilm bemutatójára. A vetítés után lehetőség lesz a film készítőivel és egy szereplőjével (Dr. Lenkeyné Semsey Klára) beszélgetni.

A vetítés helyszíne: Hallgatói Társalgó (Díszterem alatt)
Időpontja: 2015. április 16. csütörtök, 17 óra

XX. Országos Anyanyelvi Tanítási Verseny

A DRHE Kölcsey Ferenc Tanítóképzési Intézete 2015. április 13-15-én rendezi meg a XX. Országos Anyanyelvi Tanítási Versenyt. Kilenc tanítóképző intézmény egy-egy hallgatója tanít verset a gyakorlóiskola 3. és 4. osztályosainak. 

Az Eötvös József Főiskola, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara, a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kara, a Nyíregyházi Főiskola, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító-és Óvóképző Kara, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Tanító- és Óvóképző Intézete, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kara, a Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kara és a DRHE képviselteti magát. 

DRHE TEHETSÉGNAP

Április 13-án, hétfőn 11.50-12.35: Dr. Balogh László, a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke előadása "Hogyan ismerjük fel a tehetséget?" címmel a "B" épület II-010. teremben.

Várunk mindenkit szeretettel!
TDK-bizottság

Nemzetközi konferencia: "Egység a sokszínűségben?"

Meghívó Bütösi János könyvbemutatójára

A Bütösi Missziói Alapítvány és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tisztelettel meghívja Önt Bütösi János "Áldjad én lelkem az Urat! - Teológiai önéletrajz" című kötetének nyilvános bemutatójára, mely április 13-án, hétfőn 11 órakor kezdődik Debreceni Református Kollégium Kálvin-termében. 

Prof. Dr. Bölcskei Gusztáv, a DRHE rektora, a Bütösi Missziói Alapítvány kuratóriumi elnöke 
Dr. Gaál Sándor tanszékvezető - Missziói és Felekezettudományi Tanszék 

Erasmus+ oktatói és személyzeti mobilitás pályázatok

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem pályázatot ír ki az Erasmus+ program Mobilitási projektek – felsőoktatási munkatársak oktatási célú mobilitásában való részvételre, a 2015/2016. tanévben.
A pályázat benyújtásának határideje: 2015. június 1. (hétfő), 16.30

A pályázati felhívás az Erasmus - Oktatói mobilitás menüpontban található.

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem pályázatot ír ki az Erasmus+ program Mobilitási projektek – felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitásában való részvételre, a 2015/2016. tanévben.
A pályázat benyújtásának határideje: 2015. június 1. (hétfő), 16.30
A pályázati felhívás az Erasmus - Személyzeti mobilitás menüpontban található.

Kategória:

Oldalak

Feliratkozás Debreceni Református Hittudományi Egyetem RSS csatornájára