Műhelybeszélgetés: "Tunisia with different eyes"

Az Interkulturális tanulmányok Kutatóintézete 2019. április 29-én, hétfőn 9:00 órától a kutatóintézeti szobában (129.) "Tunisia with different eyes" címmel műhelybeszélgetést szervez, amelyre szeretettel hív minden érdeklődőt.

1+1 a lelkészekért és a tanítókért

Ajánlja fel adója 1+1 százalékát a civil szervezeteknek, a Debreceni Lelkészképzésért Alapítvány és a Kölcsey Ferenc Alapítvány a Debreceni Református Tanítóképzésért is várja az adója egy százalékát.

Jókedvvel adni

Mihályi Győzővel a hit megéléséről, a jókedvű adakozás fontosságáról és arról beszélgettünk, miként állíthatja nemes célok szolgálatába tehetségét egy színművész. Idén már nemcsak a hangját kölcsönzi a Magyarországi Református Egyház egyszázalékos kampányához, hanem az arcával is találkozhatunk a felajánlásra felhívó plakátokon és kisfilmben.

A félelem reprezentációi

Félelelm a Bibliában, félelelm a politikában, a félelem retorikája. Az interdiszciplináris érzelemkutatássorozat 6. konferenciáját szervezi meg a DE Kulturális Archeológiai Kutatócsoportja és az egyetemünk Doktori Iskolája április 26-án a Kistanácsteremben.

Verset mondtak

Nagy létszámú résztvevővel, összesen 18 tanító szakos versmondó föllépésével, április 16-án rendezte meg a DRHE Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszéke a Magyar Költészet Napjához kapcsolódó intézményi versmondó versenyt.

1. hely - OTDK

Első helyezést hozott el Földvári Csilla, egyetemünk III. évf. tanító szakos, ének-zene műveltség területes hallgatója az OTDK-ról. Gratulálunk! 

 

Horvátországi kapcsolatok erősítése

A missziói ekkleziológiáról és az ószövetségi antropológiáról tartott előadást Gonda László és Németh Áron a horvátországi reformátusoknak.

Új lehetőségek az egyetemen

Unibike-kal közlekedhetnek a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatói is. A DRHE a Debreceni Egyetemmel kötött együttműködési megállapodás keretében csatlakozott az UniBike Egyetemi Bérkerékpár Rendszerhez. A két egyetem közösen bővítette az Unibike rendszert, elindult a kerékpározás az újabb állomások bevonásával, valamint kiterjedt az UniPass kártyarendszer használata.

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára