Diplomán túl

Három továbbképzési szak indul egyetemünkön februártól. Amennyiben lemaradtál az őszi diplomásoknak szóló képzésről, akkor még januárban jelentkezhetsz, hogy szakmai előrelepésed biztosítsd!

A krisztusi szeretet postásai

Az adományozás nemcsak a rászorulóknak segítség, az is gazdagodik általa, aki ad – mondja Mándi Ferenc, a Csongrádi Református Egyházmegye diakóniai munkatársa. A Magyar Református Szeretetszolgálat megköszönte az idei támogatóinak és önkénteseinek, köztük a lelkész szakos hallgatónknak egész éves segítségnyújtását.

Nemcsak kenyérrel - adventi gondolatok

Emeljétek föl fejeteket, ti kapuk, emelkedjetek föl, ti ősi ajtók, hogy bemehessen a dicső király! Ki az a dicső király? Az erős és hatalmas ÚR, az ÚR, aki hatalmas a harcban. (Zsoltárok 24, 7-8) 

"Légy örömmondó békekövet"

Nyolcvan leendő lelkipásztor hallgatót bocsátott ki református gyülekezetekbe a hittudományi egyetem. A teológia – lelkész szakos hallgatók a karácsonyi istentiszteleteken szolgálnak majd. 

Ne halogass!

Vizsgaidőszakban különösen időszerű téma a halogatás. Kivel ne történt volna meg, hogy csak tolta, tolta maga előtt az elvégzendő feladatot, hogy aztán idegesen kapkodva próbálja menteni a menthetőt?

"Az ember Isten kegyelméből szabad ember"

„Istent ne akarjuk a magunk döntéseihez hivatkozási alapként használni. Az ember pedig nem egy marionett figura, hanem Isten kegyelméből szabad ember…” - tudományos szimpóziumot rendeztek Karl Barth halálának 50 éves évfordulója alkalmából.

Pályázat hallgatóknak

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem a Tankó Béla díj keretében, hallgatói számára akadémiai pályatételt ír ki "Elszórványosodásban végzett kutató vagy helytörténeti munkásság poszthumusz feldolgozása Szászvárosban, Dél-Erdélyben témakörben". A jelentkezés határideje: 2019. január 31. 

Neveléstörténeti vetélkedő

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a Neveléstörténeti Vetélkedőt az egyetemen. Az első helyezett csapat tagjai: Antal Emese, Miczi Tamara, Szűcs Anett. Gratulálunk!

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára