Magyar Kultúra Napja

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én ünnepséget szervez Debrecen Megyei Jogú Város és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével.

Útravaló

A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én, az Apollo moziban bemutatjuk az "Útravaló" filmsorozat második részét, amely a kollégium híres tanárairól és diákjairól szól.

2020

 Tavaly a határokon átívelő református egységünkért adtunk hálát, a 2020-as év fókuszában pedig a nemzeti összetartozás áll majd. De lesz még idén általános tisztújítás is a Magyarországi Református Egyházban. A reformatus.hu-n összeállították az új esztendő legfontosabb eseményeit.

„Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában!”

"Az igazi karácsony nem csak egy ünnep, nem csak néhány nap az évben, és még csak nem is a vasárnapi igehirdetés témája hetente egyetlen napon. Karácsonnyal Isten az életünkbe, a „való világunkba” lép bele." Kustár Zoltán karácsonyi gondolatai.

Hortus Dei – A szobanövény is ember

Megnyílt Lente István alkotóművész kiállítása egyetemünkön. Idén a szokásos évi karácsonyi kiállítás keretében a debreceni alkotóművész munkáit tekinthetik meg az egyetem Kistanácsterem melletti zsibongójában.

Képtelen adventi kalendárium

Kovács Krisztián oktatónk adventi kalendáriumát ajánljuk, a szerző ezzel kíván áldott adventi elindulást és örömteli megérkezést az ünnepre.

„ADY nyomában” – adventi nagyváradi kirándulás

Tanulmányi kiránduláson vettek részt a másod évfolyamos tanító szakos hallgatók, hogy az Ady-emlékév kapcsán tanulmányozzák a költő és a partiumi város kapcsolatát.

Anyanyelvi tanítási verseny

A Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék tanítási versenyt hirdet a DRHE 3. és 4. évfolyamos, pedagógusdiplomával nem rendelkező tanító szakos hallgatói számára. Az óratervezet beadási határideje: január 6.

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára