Hogyan kell boldognak lenni?

„Sok boldogságot!” – mondjuk az ifjú párnak, sok boldog névnapot, születésnapot, évfordulót, nyugdíjas éveket kívánunk egymásnak. De vajon mi is ez a sokat emlegetett boldogság? S méginkább: Hogyan kell boldognak lenni? Kathyné Mogyoróssy Anita mentálhigiénés tanácsadó 9 pontban ad választ a kérdésre. 

Jó lelkész? - ’Őszinte, elfogadó, hiteles’

Több mint kétszáz ember mondta el véleményét, mit gondol, milyen a jó lelkész. A Magyar Református Egység napján a Debreceni Református Hittudományi Egyetem pavilonjában többek között arról kérdeztük az Egység Napjára látogatókat, hogy milyen tulajdonságokkal „kell” hogy rendelkezzenek a lelkipásztorok. A legtöbben – húsz százaléka a válaszadóknak – az őszinteséget írták, utána szorosan – egy százalékkal lemaradva – az elfogadás áll, a dobogó képzeletbeli, harmadik helyére pedig a hitelesség került.

 

 

 

Bütösi János hatása - pályázat

A Bütösi Missziói Alapítvány Kuratóriuma pályatételt ír ki a DRHE hallgatóinak és lelkipásztoroknak, melynek témája Bütösi János hatása a kilencvenes évek magyarországi missziói gondolkodására különös tekintettel a DRHE missziói tanszéki profiljának kialakítására és a magyar református egység munkálására.

Tedd piacképesebbé a diplomád!

Két félév alatt szerezz még egy műveltségterületet, hogy angol, ember és társadalomismeret, ének-zene, informatika, matematika, valamint testnevelés és sport tantárgyakat taníthass hatodik osztályig. 

Ne csak az egyik füledet használd!

Korábbi témánkat, a kommunikáció-pszichológiát folytatjuk. Mi történik, ha a befogadó (a közlés címzettje) csak egy adott aspektusára reagál a közlésnek? Nézzünk néhány párbeszédet, amelyikben a beszélgetés egyik szereplője csak egy „fülét” használja a lehetséges négyből!

Workshop az Interkulturális Tanulmányok Kutatóintézetében

Alteritás az irodalomban, a kultúrában és az oktatásban címmel hangzanak el előadások a csütörtökön 9 órakor kezdődő workshopon.

Nemzetközi oktatás és nevelés

Nemzetközi konferencia kezdődött hétfőn a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. Tizenegy európai tanárképzéssel foglalkozó intézmény képviselője érkezett Debrecenbe, hogy részt vegyen a Kastalia Network Konferencián.

 

 

 

 

Testvéri nyilatkozat

Megdöbbenéssel és mély szomorúsággal értesültünk arról a 2019. május 29-én Budapesten bekövetkezett hajókatasztrófáról, melynek következtében dél-koreai testvéreink veszítették életüket és szenvedtek sérüléseket. Az egyházkerület, az egyetem és a nagytemplomi gyülekezet közös nyilatkozata. 

Oldalak

Feliratkozás DRHE RSS csatornájára